Informējam, ka 29. oktobrī iecerētā koncertprogramma "Satikt Čaku" notiks 3. decembrī. Iepriekš iegādātas biļetes ir derīgas! 

Tie, kuriem tuva Čaka dzeja, pazīst šo dīvaino sajūtu, kad iegrimsti tajā un šķiet, ka notikumi, ko Dzejnieks attēlojis, būtu paša izdzīvoti, bet poētiski apdzejotās vietas līdz sīkumiem tuvas un pazīstamas - gan ielas ar to smaržām un gaismām, gan pilsētas nomale ar pļaviņām, kurās ganās kazas un svilpo strazdi, gan miglā lēni asarojošs logs… Šogad sajūtu meistaram Čakam svinam lielo dzimšanas dienu. Viņa dzeja iedvesmojusi komponistu Jāni Lūsēnu radīt jaunu koncertprogrammu, kurā atspoguļotas Dzejnieka daiļrades dažādās šķautnes. Jāņa Lūsēna jaunradītās dziesmas savu īpašo skanējumu ieguvušas, savijoties diviem vīrišķīgiem balss tembriem – Zigfrīda Muktupāvela un Jāņa Strazdiņa baritoniem. Pašam komponistam muzicējot pie klavierēm, instrumentu skanējumu kuplinās Jāņa Lūsēna-juniora basa ģitāras, kā arī Harija Gūtmaņa ritma pulsācijas un sitamo instrumentu smalkās nokrāsas. Programmā Jāņa Lūsēna dziesmas ar Aleksandra Čaka vārdiem, mūzika nebijušām kino filmām un sarunas.

Zigfrīds Muktupāvels – balss, vijole
Jānis Strazdiņš – balss
Jāņa Lūsēna trio
Jānis Lūsēns – klavieres
Jānis Lūsēns jun. – basa ģitāra
Harijs Gūtmanis – sitamie instrumenti
Biļetes nopērkamas https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/102597 to cena ir 15 eiro, taču Kuldīgas novada iedzīvotājiem uz šo pasākumu ir iespēja iegādāties novadnieka biļetes par 10 eiro. Šīs biļetes nopērkamas tikai uz vietas Biļešu paradīzes kasē Kuldīgas kultūras centrā, Raiņa ielā 21, Kuldīgā.

Apmeklējot pasākumu, pie ieejas lūgsim uzrādīt covid-19 sertifikātu, kas apstiprina personas vakcināciju pret covid-19 vai minētās infekcijas pārslimošanu. Tāpat lūgsim uzrādīt arī personu apliecinošu dokumentu un pasākuma ieejas biļeti. Kuldīgas kultūras centra telpās visa pasākuma apmeklējuma laikā jālieto sejas aizsargmaska.
Šajā pasākumā nav iespējams nodrošināt atsevišķu, epidemioloģiski drošu sektoru ģimenēm ar bērniem un garantēt apmeklētāju plūsmu nesatikšanos, kā to paredz Ministru kabineta 09.10.2021. rīkojums Nr. 720 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", tādēļ ar negatīva testa rezultātiem bērni pasākumā netiks ielaisti. "
Bērniem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu.
Bērniem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

Galerija

Atpakaļ uz jaunumiem